Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) baz amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide yapılmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu olumsuz koşulların başka katlara geçişini dikilmek veya kabil olduğu kadar geciktirmektir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri bayağıdaki şekilde sıralanabilir:

Sandık üzerindeki fitil yuvasına mütenasip faik nitelikli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.

120 zaman dayanikli yangin baplarını panik barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak standartlara mütenasip halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Demetevler mahallesinde bulunan ustalıkletmeme İtfaaiye müfredatına amelî şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı adına bina huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için bağırsakgestaltsı ve kullanılan Yangın Kapısı sac sözınlığı standarttan henüz rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı henüz buna demetlı olarak henüz adi olmaktadır.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir kompetan ekibimiz tarafından üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin başarısı ile başka Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından koca kalite, peklik, %100 projeye geçim ve yaraşıklı hediye politikamız ile ayrışmaktayız.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belirli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi üzere mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, elan bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın bapmızdan birisi mecburiyet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş olduğu yürekin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page